Print mail Feedback Home Login

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkiv

Desember 2023

Tross belastningen og store utfordringer, har 2023 blitt et vellykket år på grunn av innsatsen til mange mennesker som har brukt ekstra tid for å finne løsninger. En stor takk til alle dere som har vært involvert. Nå kan julen nytes og et godt nytt år starte !

April 2023

En testrigg er nylig designet og bygget med mulighet for å kombinere oscillerende aksial kompresjon og bøying. Nexans og Combiteq har skrevet en publikasjon som beskriver riggen, under navnet "A Presentation of a Novel Test Rig for Simulating Combined Axial Compression and Bending of Subsea Power Cables and Umbilicals Under Installation". Vi er stolte at publikasjonen har blitt akseptert, og vil bli presentert på den 33rd International Ocean and Polar Engineering (ISOPE) Conference i Ottawa, Canada, June 19–23, 2023, medarrangør the Canadian Association of Petroleum and Producers (CAPP).

Desember 2022

2022 har vært et år fullt av endringer og full aktivitet. Utsiktene for det nye året er positive og mange av de flotte prosjektene som ble startet i 2022 vil fortsette å løpe gjennom 2023. Tusen takk til alle involverte. Spesielt takk til Espen Berger for bidraget til årets bilde. God Jul og Godt Nyttår!

April 2022

OMAE2022

I 2018, Nexans og Combiteq startet en reise for å finne en alternativ metode for å kunne måle minste bøyeradius på låste Bend Restrictor Elementer. En publikasjon som omhandler dette temaet er akseptert og vil bli presentert i Hamburg på ASME 2022 OMAE® 41st International Conference on Ocean, Offshore & Arctic Engineering (5. juni – 10. juni 2022). For mer informasjon: ASME 2022 OMAE

Desember 2021

God Jul og Godt Nytt År !

2021 rystet verden. Et utfordrende år, hvor digitalbinding, medfølelse og motstandskraft har vært en viktig del av dagene våre. Med lys i horisonten og det samme positive tankesettet, har 2022 alle ingredienser for å vise oss en oppadgående trend.

Oktober 2021

Ny Avtale

Combiteq er glade for å kunngjøre at det er signert en avtale med PDS Consult om å forsyne Eramet / TiZir Titanium and Iron i Tyssedal med planleggings- og koordineringstjenester.

Juli 2021

Bilde : Statnett

NSL Ferdig lagt

Verdens lengste undersjøiske strømkabel mellom Blyth i England og Suldal i Rogaland er nå ferdig lagt og er forventet operasjonell 1. oktober. National Grid’s North Sea Link (NSL) er verdens lengste undersjøiske strømkabel (720km) som har en kapasitet på ca. 1400 MW.

Juni 2021

Nexans Norway AS og Combiteq AS designet og bygget en " Novel Sensor Technology for Identifying Bending Stiffness on Subsea Power Cables’ and Umbilicals’ by use of Curvature Measurement.". Som en av forfattere av en forskningsartikkel, som omhandler en ny sensor basert på Fibre Bragg Grating teknologi, er vi stolte at det International Society of Offshore and Polar Engineers har valgt artikkelen for å bli presentert på ISOPE 2021 konferansen, Rhodes, Online/Virtual Conference, June 20-25, 2021.

Les her:Klikk

 

April 2021

NordLink er i ordinær drift

NordLink-partnere Statnett, TenneT og KfW har formelt tatt over strømkabelen mellom Norge og Tyskland. Overtakelsen fra leverandørene fant sted 31.03.2021 og markerer at NordLink nå er i ordinær kommersiell drift.

Les her:Klikk

 

Desember 2020

Mens 2020 går mot slutten, vil vi gjerne takke alle involverte i årets aktiviteter og alle rundt oss. Et år fullt av utfordringer og endringer i alle våre liv. Med enorm innsats, levert av mange flotte mennesker over hele verden, begynner fremtiden endelig å skinne igjen. Ta vare på hverandre, og la oss gjøre 2021 til et positivt år !.

God Jul og Godt Nyttår !

 

September 2020

En merkedag for alle som er, og har vært involvert i Nordlink kraftkabel prosjektet. Statnett opplyser at Nordlink-kabelen mellom Norge og Tyskland nå er ferdig. Testingen er i gang, og skal pågå frem til starten av 2021. I testen ble det overført strøm med en kapasitet på 70 megawatt fra Norge til Tyskland, og tilsvarende kapasitet tilbake, opplyser nettoperatøren.

Les her:Klikk

 

Mars 2020

NorthConnect kabel på vent

NorthConnect er en planlagt strømforbindelse mellom Skottland og Norge, og skulle etter planen ha en kapasitet på 1.400 megawatt, noe som betyr at den maksimalt kan frakte 12,2 terawattimer strøm mellom landene årlig. Departementet har informert utbyggeren NorthConnect om at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å gjøre et vedtak i konsesjonssaken.

Les her:Klikk

 

Dec 2019,

Vi vil gjerne takke alle involverte i årets prosjekter og ønsker alle en God Jul og Godt Nytt År !

 

Desember 2018,

Aldri før har det blitt gjennomført so mange prosjekter og R&D, som sørger for at 2018 har blitt et enestående år i alle aspekter. Dette ville ikke vært mulig uten entusiasme og kontinuerlige innsatts av alle involverte og et veldig godt samarbeid med våre kunder. Når slutt av desember er i sikte er det kun en ting som resterer : God Jul og et Godt nytt År !

April 2018,

Vi er stolte å være en del av Nexans (NSL) North Sea Link prosjektet. En 1400 MW sjøkabel mellom Storbritannia og Norge. Kabelen skal etter planen settes i drift i 2021.

Mai 2017

ISOPE2017

Siden 2015, har Combiteq og Nexans designet og bygget en "Bending stiffness rig for identification of subsea cables’ and umbilicals’ sensitivity to temperature under sinusoidal curvature oscillations"

Som en av forfattere av en forskningsartikkel, som omhandler riggen, er vi stolte at det International Society of Offshore and Polar Engineers har valgt artikkelen for å bli presentert på ISOPE 2017 konferansen i San Fransisco, 25-30 Juni 2017.

Download Oversikten (s.36).

 

Desember 2016

 

Juni 2016

I slutten av mai har Combiteq AS og Nexans Norway AS ferdigstilt en ny test rig og målesystem, som skal brukes til nøyaktig identifisering av bøystiffheten til "sub-marine high voltage cables and (hybride) subsea cables".

 

Februar 2016

Combiteq har med suksess gjennomført fase 1 av et antall nye oppgraderinger og modifikasjoner til mekaniske test rigger for testing av kabler. Samtidig har årlige kalibreringer på mange sensorer blitt ivaretatt.

 

Desember 2015

2015 har vært ett år med mange suksessfulle prosjekter og programmer, og det har også vist oss at forandringer, tilpasninger og ny tenkning er nøkkel komponenter til nye veier. Vi vil fortsette med dette, samt ha fokus og utholdenhet. Dette vil være en god basis for 2016.

Vi vil takke alle involverte, og ønsker samtidig alle en god Jul og ett godt Nytt År !

Spesielt takk til Tobias Karlsson for bidraget til Årets bilde.

 

Desember 2014

Vi kan se tilbake på enda et flott år! Mange prosjekter har blitt gjennomført og nye utfordringer har blitt taklet. En stor takk til alle som har bidratt. Etablert på vårt nye forretningssted og med stor optimisme ser vi frem til å starte det nye året.

I mellomtiden, God Jul og Godt Nytt År !

 

Juli 2014

VELKOMMEN TIL VÅR NYE BESØKSADRESSE !!

Busterudkleiva 54 (2. etg,), 1782 Halden.

Busterudkleiva 54

Vis kart: KLIKK

 

Dec 2012

 

Mai 2012

I år started Holmenkollstafetten i Oslo den 12 mai. En strålende dag med godt humør. 2794 lag, 15 etapper med en totallengde på cirka 18km. Et team med mange nye løpere med en fantastisk innsats og engasjement har sørget for en vellyket dag!! Som en del av Nexans laget, ønsker Combiteq å takke alle som var med dette året.

 

Des 2011

Combiteq ønsker å takke alle som har bidratt til at 2011 har blitt et vellykket år. Mange prosjekter er gjennomført, nye forskningsområder er skapt, og nye testrigger samt måle-teknikker er utviklet.

Spennende muligheter for fremtiden, lidenskap, positivitet og samme innsats fra alle, gir 2012 et lyst utgangspunkt.

Ha en fantastisk jul og godt nytt år - 2012 - !

 

Mai 2011

Combiteq har igjen deltatt i Holmenkollstafetten i Oslo. I år started den 14 mai. Et 15 etapper løp med en totallengde på 18355m og over 2300 lag involvert.

Som en del av Nexans lagene, ønsker Combiteq å takke alle deltakere av begge lagene for deres fanastiske innsats og engasjement.

 

Desember 2010

Combiteq ønsker å takke alle som gjorde det mulig å gjennomføre mange vellykkete prosjekter i dette året. Med samme motivasjon, entusiasme og innsats fra alle involverte i fremtidige prosjekter, vil 2011 har noen av de viktigste grunnleggende elementer den trenger for å vokse til å bli nok et vellykket år.

For nå, nyt jul og de beste ønsker for 2011!

 

September / Oktober 2010

Fibre Bragg Grating Measurements

Combiteq har med suksess startet nye FoU prosjekter som inkluderer fiber optiske målinger basert på "fibre bragg grating" teknologi. Ideelle egenskaper som lav optisk overføringstap og høy optisk linearitet sørger for en målemetode som kan identifisere fysiske kvanta som temperatur og forlengelse over lange avstander.

 

Aug 2010.

Combiteq har flyttet !!

Velkommen til 4e etasje (andre inngangen og etasje til bl.a. scanpower).

Os Alle 9, 1777 Halden, Norway.

Postadresse: Postboks 112, 1751 Halden, Norway

Se Hjelp -> Kontakt for kart.

 

Juli 2010, Kabel Testing

I flere år har Combiteq gjennomført store deler av design og bygging av forskjellige rigger. Herunder utforming, kontroll, målinger og andre aktiviteter. Disse riggene er utviklet for å teste sjøkabler og tilbehør til sine begrensninger, og så nært som mulig virkelige forhold. Siste, nyeste design er en impact rigg med høy hastighetsmålinger. Designet for å simulere trålslag på kabler. Mer informasjon tilgjengelig i:

Technical week magazine of Norway nr 19/27 may 2010 and TU energy article

 

May 2010

Holmenkollstafetten

Combiteq har deltatt i årets Holmenkollstafetten i Oslo. Et 15 etapper løp, den 8. mai, med en totallengde på ca. 17900m og over 1900 lag involvert.

Som en del av Nexans lagene, ønsker Combiteq å takke alle deltakere av begge lagene for deres fantastisk innsats og engasjement

 

Februar 2010

Test & Måling.

Kontinuerlig innsats og målrettede løsninger har resultert i økt antall prosjekter innen subsea bransjen. Spennende og utfordrende prosjekter, spesielt innenfor testmiljø, engineering og høyhastighetsmålinger.

 

Juni 2009.

Fra første juni er Combiteq offisielt flyttet til et nytt sted, og ønsker deg velkommen. Nye besøksadresse er:

Os Alle 9, 1777 Halden, Norway

Postadresse: Postboks 112, 1751 Halden, Norway

Se Hjelp -> Kontakt for kart.

 

Nyheter Mai 2009.

Combiteq har lansert en ny nettside. Lay-out og design er laget av Combiteq. Nettstedet er en del av en ny linje med informasjonsmaterial. Design med enkel navigering. Til tross for vårt arbeid hører vi gjerne på hva du mener.

 

Nyheter August 2008

Combiteq åpner ! Med stor glede ønsker vi alle velkommen ! Har du behov for Ingeniørtjenester, Project Management eller andre tjenester vi leverer. Vi er klare til å hjelpe deg.

 

 

Project anlyses and risk analysis. Reduce risk on production losses and injuries. Project analysis for your projects to reduce risk on major costs and run projects with limited manpower.

Welcome to Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Products & Services within Project Management , Project Engineering , Project Execution and Test & Measurement

Welcome to Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Products & Services within Project Management , Project Engineering , Project Execution and Test & Measurement

Welcome to Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Products & Services within Project Management , Project Engineering , Project Execution and Test & Measurement

Welkom bij Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Products & Services binnen Project Management , Project Engineering , Project Execution and Test & Measurement

Willkommen bei Combiteq AS Norway - Professional Technical Consultancy - Wir bieten projekt produkte und dienstleistung - Projekt Management , Projekt Engineering , Projekt Ausführung und Test & Messung.

Velkommen til Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Produkter & Tjenester i Prosjektledelse / Management , Prosjekt Engineering , Prosjekt Gjennomføring og Test & Måling.

Velkommen til Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Produkter & Tjenester i Prosjektledelse / Management , Prosjekt Engineering , Prosjekt Gjennomføring og Test & Måling.

Velkommen til Combiteq AS Norway - Project Services and Technical Consultancy - Produkter & Tjenester i Prosjektledelse / Management , Prosjekt Engineering , Prosjekt Gjennomføring og Test & Måling.